Activities

De beroemde wijnstreek

De beroemde wijnstreek

De Bourgondië staat wereldwijds bekend voor zijn heerlijke wijnen. Op 50 km afstand van de 3 gîtes begint de wijnstreek, met knusse dorpen waar bij de meeste boeren wijn geproefd kan worden.

Wijnkelders

Wijnkelders

Ook in de herfst is de wijnstreek een aanrader, vol mooie kleuren en druivenplukkers door de velden. In het nabij gelegen dorpje Alligny en Morvan is een goede wijncave met een vriendelijke eigenaar, waar u Bourgogne wijnen kunt proeven.

Beaune en zijn wijnstreek

Beaune en zijn wijnstreek

Het stadje Beaune is echt een aanrader. Het is het centrum van de wijnstreek, en biedt prachtige architectuur. De toenmalige ziekenhuis "Hospices de Beaune" is een erg leuk en boeiend museum voor alle leeftijden.

Moutain biken

Moutain biken

Er zijn meer dan 2000 km routes dwars door de bossen en langs de meren voor mountainbikers (vtt). Een aantal geprepareerde afdalingen met verschillende gradaties, voor beginners en gevorderden!

Wielrennen

Wielrennen

Wielrennen is hier geweldig met hoogteverschillen tot ca 900 meter.

Paardrijden door de natuur

Paardrijden door de natuur

Prachtige wandelingen door de bossen met paarden is mogelijk

Le Saut de Gouloux

Le Saut de Gouloux

De waterval 'Saut de Gouloux' (9 km van de 3 gites) is echt een aanrader. Heel leuk voor kinderen. Met wandelpaden langs de rivier (makkelijk) of door het bos (wat klimwerk) naar de waterval. Voor de lokale bevolking een populaire plek voor een picknick of pootje baden.

Activiteiten

Activiteiten

De Morvan biedt naast de rust en de natuur ook veel sportieve avontuurlijke activiteiten zoals raften, quad, motor-rijden, klimmen, paintball, etc.

Lac des Settons

Lac des Settons

Op ongeveer 5 km afstand ligt een groot meer, het “ Lac des Settons” waar u heerlijk kan wandelen op een goed onderhouden pad rondom met waar nodig houten bruggetjes. Zwemmen vanaf de verschillende mooie baaien en strandjes van Lac des Settons is natuurlijk fantastisch. Ook surfen, waterfietsen, kano, zeilen en waterskiën behoort tot de mogelijkheden op dit mooie recreatiemeer. Goed te bereiken met de auto, parkeren mogelijk direct aan het meer.

Opgravingen van Bibracte

Opgravingen van Bibracte

Gisteren een Gallische hoofdstad, vandaag een archeologisch site, een museum en een onderzoek centrum.

Kastelen

Kastelen

Voor groot en klein een plezier om gedurende een dag voor ridder of prinses te spelen in de mooie kastelen van de regio. Op 2 uur rijden staat het kasteel "Chateau de Guédelon", een gigantisch project waar men een kasteel opbouwd zoals vroeger, zonder machines.

De Morvan

De Morvan

De Morvan is bij uitstek een fantastisch plek voor wandelaars en andere sporters. Ook zijn er veel routes dwars door de bossen en langs de meren voor wandelaars, mountainbikers (vtt) en ruiters.

La douce france

La douce france

In het typisch Franse dorpje Moux-en-Morvan kunt u terecht voor de dagelijkse boodschappen. Er is een bakker (heerlijk brood) en een kleine supermarkt met een vriendelijke eigenaar.

Het franse leven

Het franse leven

Neem de tijd om door de regio te wandelen en onder de lokale bevolking te komen. Vanaf april tot oktober worden in het weekend vide greniers (rommelmarkten) in de meeste dorpjes georganiseerd. Hierover zijn gidsen beschikbaar. Verder zijn er in de omliggende dorpen wekelijks markten met onder andere plaatselijke producten zoals wijn en kaas.

Markt

Markt

Heerlijke groentes, fruit en producten vers van het land worden verkocht op de vele markten. In Saulieu : zaterdag ochtend Quarré les Tombes: zondag ochtend

Overdekte markt in Autun

Overdekte markt in Autun

Iedere woensdag en vrijdag ochtend is er markt in Autun. Onder het gemeente huis is een grote overdekte markt met verse producten direct van de boer.

Authentieke dorpen

Authentieke dorpen

Nog veel dorpjes in de Morvan lijken gestopt met de tijd. De hele zomer door worden en feesten, rommelmarkten en festiviteiten georganiseerd.

Autun

Autun

Autun is de grootste stad van de regio en biedt alle nodige faciliteiten en gezelligheid. De cathedraal Saint Lazare is zeer beroemd voor zijn mooi gerenoveerde fresco van "Het Laatste Oordeel".

Autun

Autun

Een dagje Autun bewonderen is echt een aanrader. Deze Gallisch-romeinse stad heeft prachtige architectuur en een rijke geschiedenis.

Autun

Autun

Van de romeinse tijd zijn er nog verschillende monumenten zichtbaar. Iedere zomer wordt er een groot open-lucht spectakel georganiseerd die het verhaal van Jules cesar en Autun weer tot leven brengt.

Bistrot

Bistrot

In het hart van De Bourgogne is eten en drinken natuurlijk heel belangrijk. In de directe omgeving (om Lac des Settons, Saulieu, Moux en Morvan, Lucenay l'Eveque, Planchez) zijn meerdere prima restaurants, met locale specialiteiten en heerlijke bourgondische wijnen.

Dieren

Dieren

In de Morvan zijn veel "Charolaises", witte koeien die rustig grazen in de weilanden.

Natuur

Natuur

De natuur is hier kleurrijk en prachtig het hele jaar door!

Herfst

Herfst

In de herfst is de regio prachtig en zeker de moeite waard! Heerlijk rustig en wild!